adsense

21.07.2014

Weblogic Patch Geçme

Weblogic Application Server sektörün önde gelen uygulama sunucularından, ancak bu; Weblogic'te de bug bulunmadığı anlamına gelmiyor. "Bug varsa çözümü de mutlaka vardır" sözünden (bu sözü şimdi uydurduk) yola çıkarak bu yazımızda karşılaştığımız bi bug için nasıl patch atcağımızı anlatmaya çalışacağız.

Weblogic 12.1.1 versiyonunda karşılaşılan aşağıdaki hatayı araştırdığımızda bunun Weblogic'in bir bug ı olduğunu görüyoruz (gördük de diyebiliriz:) daha önce karşılaşılmayan bir hata ise Oracle'a SR açılarak patch yazılması istenebilir.)

WARNING: Input Action on WSDL operation AbortedOperation and @Action on its associated Web Method abortedOperation did not match and will cause problems in dispatching the requests.

İlgili hata için patch dosyasını (13606167 numaralı patch) Support.oracle.com a bize verilen account ile indirip Weblogic kurulumu yapılan tüm sunucuların $ORACLE_HOME/utils/bsu/cache_dir dizinine kopyalıyoruz.



İlgili dizine gidip dosyayı extract ediyoruz:

unzip p13606167_12110_Generic.zip

$ORACLE_HOME/utils/bsu dizinine giderek ./bsu.sh scriptini çalıştırılır. Bu script çalıştırılmadan önce Xmanager ya da muadili bir uygulama ile unix ortamında grafik arayüzünde çalışılacak şekilde ayarlama yapılır. Bu sayede script çalıştırıldıktan sonra aşağıdaki ekran belirir.
İlgili ekran açıldıktan sonra Patch id ZWC4 olan patch seçilir ve Apply butonuna basılır.




Patch apply edildikten sonra Admin server dahil tüm processler restart edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder